vrijdag 29 december 2023

Het jaar 2023

We naderen het einde van 2023, daarom een samenvatting van het afgelopen jaar. 
Om te beginnen onze vakanties, natuurlijk paar weken Lanzarote, heerlijk warm weer, opgeladen en genezend voor mijn gewrichten



In juni paar dagen Terschelling, heerlijke fietsdagen gehad, 1 buitje verder zonnig weer
Toen we net weer thuis waren , kreeg jongste zoon de sleutels van zijn koopappartement, dus werden weekenden geklust om het tot een warm en gezellig woonplekje te maken.
Al gauw kwam einde augustus dichterbij dus onze vakantie naar Canada ook. Een uitgestelde vakantie vanwege de pandemie, dus nu moest het toch echt wel doorgaan. 
Natuurlijk moest er een flinke voorraad snoep en drop mee, want er zijn altijd wel familieleden die er van houden. Ook werd er flink wat stroopwafels erbij gedaan..
Dit is dichtbij Drumheller (dinosaurus museum enzo.) , boven Calgary en heet Horseshoe Canyon, zo ontzettend mooi. Ook met familie een cruise gemaakt vanaf Vancouver langs de kust richting Alaska met de Holland Amerika Lijn, wat een belevenis.
een beer van dichtbij


Cruise schip naar Alaska

Haven Vancouver
En dan het handwerken, ik zat maanden in een dip, dus weinig gedaan, totdat er weer eens een paar keer een Bee was geweest en veel met een goede vriendin erover heb gehad, kreeg ik eindelijk weer zin en  vanaf half oktober weer begonnen . Inmiddels deze quilt af, de Piece and Plenty, die al jáááren in de kast lag en alleen nog doorgepit moest worden. Ik geloof dat ik in 2014 er mee ben begonnen, nu in 2023 is het helemaal af, oh nee, alleen de label er nog op naaien.
Piece and Plenty

Ook mijn Dear Jane nadert het einde,  alleen de schulpen rand moet er nog omheen genaaid worden, ben er druk mee bezig. Het is in heel veel delen op de Quilt as you go-manier in elkaar gezet, dus als de rand klaar is dan is het ook af. Hopelijk voor einde februari, want dan is het precies 4 jaar geleden dat ik er mee ben gestart.
Ben er heel trots op!

Het is best wel een leuke blog geworden, al zeg ik het zelf, volgende keer over 1 maand, hoop ik 🫣

Voor iedereen de beste wensen voor een gelukkig, gezond en creatief 2024

Liefs, Ineke

9 opmerkingen:

Floor zei

Zo Ineke, dat is lang geleden!
Intussen hebben jullie fijne vakanties gehad.
Vooral naar Canada is natuurlijk een belevenis. Je hebt er vast heel erg veel mooie foto's gemaakt.
En bijna twee quilts af, ook al zo leuk.
De Jane, wat een plaatje is het geworden. Eindelijk genieten als hij hangt na al die jaren.
Ben benieuwd of je al weer een nieuw project klaar hebt liggen.
Wens je een fijn oudjaar en een gelukkig, creatief maar vooral gezond 2024!
Groetjes,
Floor

Shirley zei

Wat een jaar zeg, vakanties, beren gezien en de quiltkriebels weer terug gekregen, heerlijk. Zo fijn om naar de bee te kunnen gaan, het geeft mij ook altijd een extra zetje. Fijne jaarwisseling.

Janine zei

Dat was een flinke pauze zei ik. Wat knap dat je dan toch weer opgepakt hebt!
En wat een goed plan om de dear jane als quilt-as-you-go te gaan maken, dat scheelt inderdaad veel. Handiger quilten en straks sneller klaar!

Annemiek zei

Gefeliciteerd dat je toch weer in de quiltflow bent terug gekomen. En meteen mooie resultaten. Zou toch jammer zijn als twee beauties in de kast waren blijven liggen. Een goede jaarwisseling en een mooi 2924.

Annelies zei

Leuk weer een blog van je te lezen.
Goede jaarwisseling en de beste wensen voor 2024 !

frameless mind zei

Dag Ineke,
Wat een mooi jaaroverzicht heb je ons laten zien.
Zalige vakanties met als absoluut hoogtepunt de reis naar Canada!!
Daar zal je vast nog dikwijls aan terugdenken.
Fijn dat de quiltkriebels weer terug zijn. Je hebt er meteen een paar toppers bijgenomen.
Beiden prachtig!!
Fijne jaarwisseling en een voorspoedig 2024 gewenst!!
Groetjes,
Liliane

Knutselpret zei

Mooi overzicht❤️

Yvonne zei

Jammer dat je last heb gehad van een dip. Hopelijk ben je weer goed hersteld en kan je weer genieten van hobby en andere dingen. Al met al was het volgens mij een mooi jaar. De quilts die (bijna) af zijn, geweldig! Zo mooi beiden!
Een heel mooi 2024 gewenst!

Willy zei

Mooie foto's van de reizen. Bijzonder ook die beer zo dichtbij. Fijn dat je uit de handwerkdip bent. Petje of voor de prachtige quilts. Groetjes Willy