zondag 25 augustus 2019

Een affo

Dat mag ik nu wel zeggen, ik heb een affo... kijk en het hangt al op een leuk plekje met een stokje van een vuurpijl (die ik op Nieuwjaarsdag heb gevonden in onze tuin), door de lussen. Een tip van iemand die ook quilt, altijd onthouden en nu kon ik het dus zo oplossen 😊 Ik was echt toe aan een affo en omdat alle quilts waar ik mee bezig ben, zo groot zijn, nu maar een klein tussendoortje gemaakt. En na bijna 6 weken is het af.


Het was leuk om even iets anders tussendoor te maken, maar ben ik ook verder gegaan met een paar andere projecten. Van het project Peaches, gestart begin februari van dit jaar, heb ik 1 van de hoekblokjes af. Eerst het randjes met blaadjes en bloemetjes geborduurd, daarna de bloemen geappliceerd en toen in een cirkel genaaid.Ga nu langzaamaan verder met de volgende.


Ook heb ik mijn Winterse Hexjes project weer opgepakt, de randen gevonden en van de week begonnen met de randen te appliceren.
Ik wist niet hoe ik de randen mooi strak aan de hexagonnen kon krijgen, spelden gingen eruit en zag het niet zitten om alles te rijgen. Toen bedacht ik iets, als ik het nu met de allergrootste steek van de naaimachine eraan vast naai, kan ik het daarna netjes appliceren. Gelijk de tip geplaatst op het Forum van Quilters van Facebook. Ook  Hermie (klik) heeft dit ooit bedacht en daarover heeft ze al eerder op haar blog geschreven.
Iedere dag een aantal steekjes, want het zijn lange randen die vast moeten. 😱

A.s.woensdag is er weer Kwartetters-Bee, kunnen we beginnen met blok 4 van Flowers of Hope 😉
Ik heb er zin in! 🌻🌺🍀

Liefs, Ineke


13 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Wat een schattig quiltje. Heel herkenbaar met zoveel grote quilts onderhanden. Heb nu ook tussendoor een kleintje bijna af. Fijne zondag.

Dientje zei

Mooie Affo, Quiltjes van EQP zijn leuk. Gelukkig zijn je randen gevonden. Ik vond het appliceren op de rand meevallen, was er in 2 avonden mee klaar. Fijne zondag. Dientje

miekequilt zei

Leuke affo. Geeft een voldaan gevoel hè, om iets af te hebben. Je tip over de hexjes rand zal ik onthouden. Want binnenkort hoop ik ook zover te zijn.

Tilly zei

Heerlijk als er iets af is, leuke quiltje. Slim van de vuurpijl. Ik heb ook wel eens stokjes voor de planten gebruikt.

Annemiek zei

Ja heerlijk die kleine quiltjes, snel resultaat. Deze is ook erg leuk geworden. Sterkte met de afwerking van je winterse. En veel plezier op je bee, groetjes

Floor zei

Leuk die blokken met bloemen in een cirkel.
Cirkels zien er altijd zo leuk uit hè? Beetje speels is het.
Je kleine affo is erg leuk geworden. Heerlijk om dat zo tussendoor te doen.
Kleine plekje op de muur moeten tenslotte ook vol gehangen worden :-)
Die stokjes van vuurpijlen gebruik ik ook voor kleine quiltjes.
Grappig dat we allebei het zelfde idee hadden.

quiltverslaafd zei

Wat een schattig tussen doortje de peaches lekker afwisselend even flink aanpakken en de winterse hexjes gaat ook richting affo.
Gezellige dag woensdag met de kwartetters groetjes Leintje

Betsy's Quilt Blog zei

Zo mooi geborduurd 😍 die toevoeging maakt het bijzonder. Zin in woensdag! Op naar blok 4 van de FOH. Groetjes en tot dan, Betsy

Knutselpret zei

ik heb hexagon gehaakt maar nog geen idee hoe ik het aan elkaar ga maken. Ik ga even bij jou verder kijken wie weet kom ik wat tegen dat mij past

Yvonne zei

Goede oplossing voor de rand, Ik heb dat ook eens zo gedaan. Werkt prima, goed om te delen zulke tips!
Mooi klein quiltje, altijd leuk een snel tussendoor projectje.

Willy zei

Dat is een leuk en mooi tussendoortje geworden. Groetjes

Elizabeth zei

Een kleine quilt tussendoor is heerlijk om te doen. Even wat anders, en ook snel resultaat.. Alhoewel er nog heel wat applicatiewerk in zit. Het heeft iets weg van een blok van de Gossip in the garden, vind ik.
Mooi om in deze tijd van het jaar aan de muur te hebben!

BezigeBijMirjam zei

Bewerkelijke blokjes van de Peaches, maar ook wel erg leuk! Goede tip, maar mijn hexagonnen liggen helemaal stil.🤗