vrijdag 1 januari 2021

Een nieuw jaar

Het nieuwe jaar is begonnen en we hopen met z'n allen dat het een beter en gezonder jaar wordt dan afgelopen jaar. 
Voor al mijn volgers en lezers wens ik een GELUKKIG EN GEZOND 2021

Even in het kort wat ik de afgelopen maanden heb gedaan en mee bezig ben.
Sinds februari ben ik begonnen met blokjes te maken voor mijn allereerste Dear Jane quilt. En inmiddels 90 blokjes af. In het midden heb ik 20 blokjes aan elkaar genaaid en gequilt en nu komt er elke keer een gequilt rijtje erbij die ik dan op de Q(uilt) A(s) Y(ou) G(o) aan elkaar naai.Zie hier de blokjes die om het middenblok komen.
Heb ook hartjes gemaakt, maar dat ligt momenteel stil.
Ook bezig geweest met hexagon-bloemen aan elkaar te naaien, ligt ook stil.Dit zijn ze, ik heb nog een aantal bloemen liggen, misschien maak ik deze quilt nog iets groter.
Met de Quiltzusjes Hanneke en Marijke doe ik mee met leerzame boxen waar je iedere keer les krijgt in bepaalde technieken. In de eerste box zat dus malletjes voor een 6-point star, hoe je ze netjes aansluit in het midden van de ster. 
In box 2 tips voor applicaties, daar ga ik deze maand mee beginnen. 
Dit quiltje was in 2012 een BOM, uitgegeven door Margo Kemp en Marianne Bergkamp. Er moest nog 1 klein blokje met de poes af gemaakt worden en de grote ster, daarna gequilt. En ja hoor, eindelijk af gekregen, na 8 jaar, waarvan er heel wat jaartjes verstopt heeft gelegen in een doos.
Dit kleine topje heb ik ook nog in elkaar gezet, voorbeeld van de kleine quiltjes pagina op Facebook van Kathleen Tracy, samen met Pia Zoer iedere week een paar blokjes gemaakt en voor de Kerst had het helemaal af moeten zijn, maar ja...DJ heeft toch meer mijn aandacht.
Eerlijk gezegd, vind ik het makkelijk om even snel wat foto's op Instagram te zetten of op groepen pagina op Facebook, dus wil je regelmatig wat van mij zien, volg mij dan op Instagram onder de naam ArtesdaIneke.
Fijn weekend 

10 opmerkingen:

Annelies zei

Ik wens je een heel gelukkig en gezond 2021 !!

Annie Kingma zei

Mooi werk en ja volg al je berichtjes op Instagram en FB.
Gelukkig creatief 2021 gewenst.
Groetnis Annie

Floor zei

Dat is lang geleden dat je iets op je blog liet zien.
Maar je bent nog steeds lekker bezig met allerlei projecten.
Je DJ wordt ook een plaatje en schiet al lekker op. Natuurlijk wel alle randpunten nog, dat is ook nog wel een dingetje.
Wens je ook een heel gelukkig, creatief en gezond 2021 toe.
Groetjes,
Floor

Betsy's Quilt Blog zei

Wat leuk dat je weer een blogje hebt geschreven! Je hebt veel gedaan in de afgelopen periode. Petje af voor de Dear Jane, erg mooi. K zie uit naar onze bee, maar vrees dat het nog wat tijd zal duren.
De beste wensen voor 2021 en hopelijk snel tot ziens.

Annemiek zei

Je bent al lekker gevorderd met je DJ. Het quilten is zo ook veel makkelijker. Bij mij zit de hele quilt op de standaard. Af en toe een draadje maar gaat niet zo snel als ik zou wensen. Maar ooit.. Een goed en creatief jaar gewenst.

Yvonne zei

Wat wordt je DJ mooi! Altijd leuk om even terug te blikken naar wat je hebt gemaakt.
Een mooi en gezond jaar gewenst.

frameless mind zei

Dag Ineke,
Het was stil op je blog maar stilgezeten heb je zeker niet!! Wat laat je weer veel mooie projecten zien. Je DJ wordt prachtig. Het blijft geweldig om die kleine blokjes zo bij elkaar te zien.
Héél herkenbaar is het quiltje dat jaren in een doos heeft gezeten en dan plots toch een affo is. Dat overkomt mij ook regelmatig. Zoooo tevreden als het dan eindelijk helemaal af is!!
Ik wens je alle goeds voor het nieuwe jaar!
Groetjes,
Liliane

Conny's-blog zei

Mooie werkstukken laat je zien zeg.
Waar zijn we toch allemaal mee bezig he.
Je DJ word prachtig hoor.
Verder nog veel gezonde en creatieve dagen in het nieuwe jaar..................liefs.Conny

Fit & 50plus zei

Hallo Ineke,
Je kent me via Kleurig Handwerk, maar sinds kort heb ik dit nieuwe blog over mijn andere bezigheden en persoonlijke onderwerpen.
Ik volg je natuurlijk ook al langer via andere sociale kanalen, maar ook hier sta je weer in mijn leeslijst :-)
Wat een leuk idee is dat die leerzame boxen.
En leuk om je Dear Jane langzaam steeds verder te zien groeien.
Groetjes van Marianne
https://fitenvijftigplus.blogspot.com

miekequilt zei

Geen wonder dat het zo stuk bij je was, je had het gewoon te druk. De DJ wordt mooi zeg. En de hexjes zijn heerlijk fleurig. Heerlijk dat er wat quilts ( bijna) af zijn. Kun je lekker weer iets nieuws verzinnen.